Γιατί επιλέγουμε BMW; - BMWForum.gr

BMW Greece - BMWforum.gr

BMWForum.gr » Αυτοκίνητα BMW » Γενικά αυτοκινήτου » Forum Polls » Γιατί επιλέγουμε BMW;

Forum Polls Τα δημοψηφισματα του φορουμ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
30-11-11, 20:11   #1
Φάνης
 
Το avatar του χρήστη Φάνης
 
Εγγραφή: 07-12-2009
Περιοχή: Αθήνα
Ηλικία: 42
Μηνύματα: 3.338

Drives: F20 116i
Γιατί επιλέγουμε BMW;

Γιατί μας αρέσουν τα πράγματα που μας αρέσουν και γιατί επιλέγουμε το Χ προϊόν αντί για το Ψ; Γιατί κάποιοι από μας να διαλέξουμε καφέ αντί για τσάι και το γιατί προτιμούμε το OS της Apple από το Android; Γιατί ντόνατς και όχι muffins; Ποιοι είναι οι λόγοι που επιλέγουμε κάτι σε σχέση με κάτι άλλο; Πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος ή λόγοι που ωθούν τις επιλογές μας, έτσι δεν είναι;

Και έτσι, πάμε στο βασικό ερώτημα:

Γιατί BMW;

Ξεκάθαρα λόγω των αυτοκινήτων που κατασκευάζουν, ή μήπως είναι η εταιρεία στο σύνολο; Γιατί όχι Mercedes, Audi και Lexus ή οποιονδήποτε άλλον κατασκευαστή; Είναι λόγω του σχεδιασμού, της παράδοσης, της ποιότητας, της αξιοπιστίας ή της φιλοσοφίας της μάρκας που μας ελκύει; Μπορεί να είναι τίποτα και τα πάντα, από την εσωτερική μυρωδιά, την θέση του οδηγού, τα προσφερόμενα χρώματα ακόμη και τις ποτηροθήκες!


Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση. Με απλά λόγια: Γιατί;

Γνωρίζουμε ότι για μερικούς είναι η «αίσθηση» της οδήγησης , ενώ για άλλους είναι οι αριθμοί και τα στοιχεία, όπως η ιπποδύναμη, η επιτάχυνση από 0-100 χ.α.ω, η ροπή. Για κάποιους το σήμα λειτουργεί καθαρά ως ένα σύμβολο κύρους, ενώ για άλλους είναι μια πίστη στο ρητό "Το απόλυτο μηχάνημα Οδήγησης" και την φιλοσοφία των υψηλόστροφων ατμοσφαιρικών κινητήρων.


Πιο πρόσφατα το επίκεντρο για το μέλλον της βιώσιμης κινητικότητας και η τεχνολογία Efficient Dynamics έχει προσελκύσει και ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον κοινό, χάρη και στην άφιξη της BMW i-brand. Η κίνηση αυτή προς την πιο πράσινη κατεύθυνση και στα πιο τεχνολογικά προηγμένα οχήματα, δεν έχει φέρει μόνο την φιλικότητα προς το περιβάλλον και την προοδευτική σκέψη αλλά έχει προσελκύσει και άτομα που αγαπούν την τεχνολογία.

Με αυτό κατά νου, κάποιοι δεν έλκονται από το BMW Group, μόνο και μόνο επειδή παράγει καλά αυτοκίνητα, αλλά και για το τρόπο που κάνει τα πράγματα. Κάποιοι εκτιμούν το γεγονός ότι η BMW συνεχώς προσπαθεί να ωθήσει το φάκελο περαιτέρω και να δημιουργήσει το καλύτερο που μπορεί χρησιμοποιοώντας την τελευταία τεχνολογία. Η σκέψη ότι μια εταιρεία θα πρέπει να κολλήσει με την παράδοση και να αγνοήσει τυχόν ευκαιρίες για βελτίωση ξεκάθαρα δεν ταιριάζει στην BMW. Η μετάβαση από τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες στους τούρμπο και από το υδραυλικό στο ηλεκτρικό τιμόνι είναι μερικά μόνο παραδείγματα και σίγουρα αμφιλεγόμενα ζητήματα για κάποιους, να είστε σίγουροι.

Αλλά δεν είναι όλα άμμος και ήλιος για όλους.Υπάρχουν κάποιοι που δεν επιλέγουν την BMW ή την έχουν καταστήσει ως δεύτερη επιλογή τους, ακριβώς για μερικούς από τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω. Έτσι, θα θέλαμε επίσης να ακούσουμε τι δεν σας προσελκύει στην BMW. Εδώ δεν θέλουμε να κάνουμε έρευνα αγοράς, απλά να συζητήσουμε για την αγαπημένη μας μάρκα και για τους λόγους που επιλέγουμε την BMW ή και τι μας ενοχλεί.


Ορισμένοι από εμάς, για παράδειγμα, εκτιμούμε το γεγονός ότι η BMW ασχολείται με το μηχανοκίνητο αθλητισμό: από τη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στα αυτοκίνητα δρόμου, με αποτέλεσμα να παράγει μερικά από τα καλύτερα αυτοκίνητα δρόμου ή για τους νέους το πρόγραμμα οδηγών Formula BMW το οποίο προωθεί τα νέα ταλέντα και τους βοηθάει να εισέλθουν στον κόσμο του επαγγελματικού μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ορισμένοι λατρεύουμε τον σχεδιασμό των αυτοκινήτων της, είτε πρόκειται για την pro-Bangle εποχή, την Bangle εποχή και τώρα με τα σχέδια του von Hooydonk. Κάθε χρονικό διάστημα τα αντίστοιχα μοντέλα της είχαν κάτι το ιδιαίτερο. Ορισμένα μοντέλα, κάποιοι από εμάς θα τα στέλναμε ευχαρίστως πίσω στο σχεδιαστήριο!

Η οδήγηση μιας BMW, ανεξαρτήτως μοντέλου και εποχής μας κάνει ναι αισθανόμαστε ξεχωριστά, είναι αυτή η επικοινωνίας ανθρώπους και μηχανής. Όλοι θυμόμαστε την πρώτη φορά που οδηγήσαμε μια BMW και το πως αισθανθήκαμε. Παρακάτω παραθέτουμε μερικά σχόλια ανθρώπων που ασχολούνται με την BMW επαγγλεματικά, αλλά το βασικό είναι να ακούσουμε εσάς...να πούμε όλοι μας: Γιατί επιλέξαμε την BMW;

Horatiu Boeriu, Ιδρυτής και Editor-in-Chief
Γιατί η BMW; Τρία πράγματα για μένα: H οδηγική εμπειρία πίσω από το τιμόνι μιας E30 318i, η συναρπαστική ευρωπαϊκή παράδοση και μια Γερμανίδα φίλη που ήξερε πώς να οδηγήσει μια BMW με χειροκίνητο κιβώτιο!

Μaνι Antunes, Συνεργάτης / πωλητής BMW.
Για μένα, η BMW είναι περισσότερο από απλώς το αγαπημένο μου αυτοκίνητο. Επιλέγω να πουλάω BMWs επειδή ο αγοραστής μιας BMW είναι ένας από τους πιο ενθουσιώδης αγοραστές του κόσμου. Ερευνεί το αυτοκίνητο που θέλει να αγοράσει περισσότερο από κάθε άλλη μάρκα. Ορισμένοι αγοροαστές BMW ξέρουν περισσότερα και από τους πωλητές (συχνό φιανόμενο στην Ελλάδα!). Το γεγονός αυτό κάνει τη ζωή μου πιο εύκολη.

Όσο για τα αυτοκίνητα τους, επιλέγω να οδηγώ BMW γιατί σε αντίθεση με άλλες μάρκες, ο μηχανικός έχει κύριο λόγω στην σχεδίαση των αυτοκινήτων, από τα φρένα μέχρι την ραφή στο δέρμα. Η προσοχή στη λεπτομέρεια φαίνεται παντού. Δεν μπορώ να πώ ότι η BMW κατασκευάζει τα καλύτερα αυτοκίνητα, αλλά είναι εξαιρετικά καλά αυτοκίνητα, ιδιάιτερα από μηχανικής άποψης. Παρέχουν μια αίσθηση στην οδήγηση που μόνο τα καλύτερα σπορ αυτοκίνητα μπορούν και αυτό το κάνουν σε ένα 4θυρο και 4θέσιο αυτοκίνητο!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jdouk : 30-11-11 στις 23:04
Ο χρήστης Φάνης δεν είναι συνδεδεμένος  


01-12-11, 21:47   #2
bimmer
 
Εγγραφή: 07-06-2011
Ηλικία: 33
Μηνύματα: 162

Drives: N/A N/A
Παράθεση:
Όσο για τα αυτοκίνητα τους, επιλέγω να οδηγώ BMW γιατί σε αντίθεση με άλλες μάρκες, ο μηχανικός έχει κύριο λόγω στην σχεδίαση των αυτοκινήτων, από τα φρένα μέχρι την ραφή στο δέρμα. Η προσοχή στη λεπτομέρεια φαίνεται παντού. Δεν μπορώ να πώ ότι η BMW κατασκευάζει τα καλύτερα αυτοκίνητα, αλλά είναι εξαιρετικά καλά αυτοκίνητα, ιδιάιτερα από μηχανικής άποψης. Παρέχουν μια αίσθηση στην οδήγηση που μόνο τα καλύτερα σπορ αυτοκίνητα μπορούν και αυτό το κάνουν σε ένα 4θυρο και 4θέσιο αυτοκίνητο!
αυτο με εκφραζει απολυτα.
Ο χρήστης bimmer δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
01-12-11, 21:49   #3
Panoz
 
Το avatar του χρήστη Panoz
 
Status:
Εγγραφή: 27-12-2006
Ηλικία: 40
Μηνύματα: 7.949

Drives: E92 335i
Τι ωραιο θεμα!!!

Εχουν απιστευτο design...μου αρεσει πολυ το φινιρισμα...οι γραμμες τους...
Θυμηθειτε το Ε36. Οταν βγηκε στην αγορα, τα υπολοιπα οχηματα φανταζαν σαν κουτια διπλα του. Μια κατηγορια μονο του.

Τα μοτερ πλεον εχουν γινει και πολυ αποδοτικα επισης.

Υπαρχουν και πραγματα που δεν μου αρεσουν...αλλα ας το αφησουμε για αλλο thread

ΥΓ-Το εχει διαβασει τοσος κοσμος το θεμα...δεν εχει κανεις να σχολιασει?
__________________
Turbo Maniac...
Ο χρήστης Panoz δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
01-12-11, 22:01   #4
Mike
 
Το avatar του χρήστη Mike
 
Εγγραφή: 12-06-2011
Περιοχή: Athens
Μηνύματα: 296

Drives: E92 325i
γτ μου αρέσει το αυτοκίνητο(λίγο καιρό κάτοχος λίγο καιρο στην γλύκα)

γτ μπορώ να πηγαίνω χαλαρά και γρήγορα, γτ μπορώ να πηγαίνω άνετα και sport,

γτ μπορώ να είμαι κολλημένος στην κίνηση και να παίζω με το κάθισμα,την ηλιοροφή, το ραδιοcd

γτ κάθε φορά που πλένεται ερωτεύομαι, και κάθε βράδυ που παρκάρω την σκεπάζω!!!!

γτ όταν μπαίνω μέσα και οδηγάω άσχετα αν μιλάμε άλλη γλώσσα(προς το παρόν)επικοινωνούμε!!!

Ο χρήστης Mike δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
01-12-11, 22:02   #5
nikos bob
 
Το avatar του χρήστη nikos bob
 
Εγγραφή: 08-11-2009
Μηνύματα: 2.338

Drives: N/A N/A
Απλα εχω να πω :
BMW IT'S PASSION !!!!
Ολα τ'αλλα ειναι απλα.... αυτοκινητα !

Και κατι ακομα,
καντε οσοι δεν εχετε κανει ενα τεστ drive με μια οποιαδηποτε μπεμπα ή δανειστητε τη απο ενα φιλο (πραγμα πολυ δυσκολο) και μετα πηγαιντε και οδηγηστε και οτι αλλο.
Το χαμογελο θα...σβησει απο τα χειλη σας.....και μετα θα τρεχετε και δεν θα φτανετε...
Ο χρήστης nikos bob δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
01-12-11, 22:08   #6
Chiefsotos
 
Το avatar του χρήστη Chiefsotos
 
Status:
Εγγραφή: 25-07-2008
Μηνύματα: 2.345

Drives: E93 335i
Οσο παραδοξο και αν ακουστει, δε θα επελεγα Bmw αν δεν ηταν ο κινητηρας τουρμπο. Απο πιτσιρικι θυμαμαι που ειχα μπει σε μια 2002 turbo και η αισθηση μου ειχε μεινει απο τοτε...
__________________

----------------------------------------------
Οι δρομοι ειναι πολυ επικινδυνοι απο μονοι τους.., ας φροντισουμε να οδηγουμε με χαμηλες ταχυτητες και τα ματια ανοιχτα!!!
Ο χρήστης Chiefsotos δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
01-12-11, 22:14   #7
sliolis
Σμηναγός
 
Το avatar του χρήστη sliolis
 
Εγγραφή: 09-05-2011
Περιοχή: Athens
Ηλικία: 46
Μηνύματα: 1.410

Drives: F10 520d
1) Γιατί παραμένει μια εταιρεία που σχεδιάζει ένα καλό προϊόν και οι πωλήσεις επιτυγχάνονται ως αποτέλεσμα κι όχι μια εταιρεία που κυνηγάει πωλήσεις και σχεδιάζει τον προϊόν για το αποτέλεσμα.

2) Γιατί η ηδονή της οδήγησης είναι οριακά δεύτερη του σωματικού έρωτα!

Σπύρος
Ο χρήστης sliolis δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
01-12-11, 22:33   #8
jdouk
 
Το avatar του χρήστη jdouk
 
Εγγραφή: 24-06-2008
Μηνύματα: 1.121

Drives: E81 116i
Θα μπορούσα να πώ ότι η αρρώστια μου με τη BMW είναι κληρονομική.......

Δεν θα ξεχάσω ποτέ το σάστισμα που είχα μόλις αντίκρισα την τότε καινούργια 3άρα e36 του πατέρα μου. Ακόμα και τώρα απολαμβάνω τις βόλτες μαζί της .

Πλέον και σαν κάτοχος μια BMW, αυτό που απολαμβάνω περισσότερο είναι η αίσθηση του τιμονιού και η οδηγική της συμπεριφορά.

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις ένα αυτοκίνητο το οποίο έχει προσωπικότητα και σου φτιάχνει τη μέρα.
Ο χρήστης jdouk δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
01-12-11, 22:45   #9
georgepap
 
Εγγραφή: 02-05-2010
Μηνύματα: 16

Drives: E92 335i
Ειναι γερμανος κατασκευαστης με ιταλικη νοοτροπια.
Ο τελειος συνδιασμος....
Ο χρήστης georgepap δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
01-12-11, 23:14   #10
jimaras
 
Το avatar του χρήστη jimaras
 
Εγγραφή: 05-06-2011
Ηλικία: 27
Μηνύματα: 2.080

Drives: E60 523Ι
Γιατί είναι μια εταιρία με προσοχή στην ποιότητα κατασκευής, την οδηγική απόλαυση και φυσικά την ασφάλεια. Αλλά μη ξεχνάμε και τους κινητήρες διαμάντια!!!
Ο χρήστης jimaras δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Tags
bmw enthousiastics, column, editorial, forum poll, idea, opinion, poll, thoughts, what does BMW stands for

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Forum Jump