Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι περιμένω το πόρισμα από την αντιπροσωπεία κ γιαυτο έχω το ερωτηματικό..
Λοιπόν όπως έχω αναφερθεί κ σε παλιότερο ποστ έχω αγοράσει μετά από πολύ ψάξιμο κ ως ότι καλύτερο υπήρχε την δεδομένη στιγμή τα continental sport contact 5 ssr τα έχω ένα κ μισο χρόνο κ έχω κάνει το πολύ 25000-30000 χιλιόμετρα κ μάλιστα είμαι πολύ ευχαριστημένος κ από ποιότητα κύλισης, απο το κρατημα κ από το πόσο μαλακά είναι σε σχέση με τα Pirelli που είχα όταν αγόρασα το Χ1.
Θα ξεκινήσω λίγο ανάποδα την ιστορία μου ξεκινώντας από το σήμερα κ στο ενδιαμεσο θα δωσω τα στοιχεια μου για καποιο προβλημα που βγηκε σε καποιο Χ1 με τα ελαστικα αλλα απο αλλο προβλημα που ειχε αλλα κ σε ένα από τα ελαστικα που ειχα.
Εχθες μετα από εξοδο κ γυρνοντας στο σπιτι (να σημειωσω ότι εδώ που μενω η μετακινηση μου με το αμαξι είναι εως 40-50 χιλιομετρα η μεγιστη ταχυτητα κ οι αποστασεις είναι του 5λεπτου αντε 10λεπτου) αρχισα να ακουω ένα περιεργο θορυβο στο πισω αριστερο ελαστικο.. αυτος ο θορυβος μου θυμιζε κατι από τον ιδιο θορυβο που ειχα ακουσει πριν ενα χρονο περιπου στον δεξιο πισω τροχο (θα αναφερθω αργοτερα γιαυτο)
Σημερα πρωι πρωι παω στον λαστιχα μου οπου τον ξερω καλα κ του εξηγω πως εχει η κατασταση..κανουμε μια βολτα 300 μετρα το πολύ με ταχυτητα 20-30 χιλιομετρα κ ακουει κ αυτος τον θορυβο παμε κ βαζουμε ένα μηχανημα πανω στο ελαστικο ενώ εχουμε σηκωσει το αμαξι για να αρχισει να γυρναει η ροδα ώστε να δουμε εάν οντως ξανα ακουγετε..που οντως ακουγοταν (γυρνουσαν ολες οι ροδες λογω xdrive αλλα δεν επηρέασαν την κατασταση με τον θορυβο)
Βγαζουμε το ελαστικο το βλεπουμε εξωτερικα κ δεν βλεπουμε τιποτα ,το βαζουμε σε νερο μπας κ εχει κατι παρολο που δεν ειχε κατι εξωτερικα παλι τιποτα ..ουτε φαγωμενο στις πλευρες (το λεω γιατι θα αναφερθω κ για άλλο ένα προβλημα που εχουν βγαλει καποια/ο απο τα νεα Χ1) οποτε το επομενο που καναμε ηταν να ξεζανταρουμε το αποτελεσμα αυτό.

Ξεκιναμε κ ελεγχουμε όλα τα ελαστικα εξωτερικα κ δεν εχουν το παραμικρο οποτε αρχιζουμε το ξεζανταρισμα?από τα 4 ελαστικα που εχω εδώ κ ένα χρονο το ένα εχει αλαχθει μεσα στους πρωτους 3 μηνες γιατι στην αρχη μου αναβε η ενδειξη πιεσης ελαστικων (2 φορες) οπου οποιο ελεγχο κ αν καναμε εξωτερικο ή με νερο δεν εβγαλε κατι οπότε το αποδοσαμε στην βαλβιδα παρολο που κ αυτή δεν ειχε δειξει να είναι ελλατωματικη τελικα την τελευταια φορα που μου αναψε η ενδειξη πιεσης ελαστικων μετα απο κανενα μηνα απο ολα αυτα ειχα πατησει ένα καρφι που ειχε περασει μεχρι το εσωτερικο του ελαστικου που όταν όμως ξεζανταραμε ειδαμε το ιδιο αποτελεσμα με αυτό που σας εδειξα στις φωτο,ομως το αποδοσαμε στο ότι ειχα κανει ταξιδι περιπου 100 χιλιομετρων παρολο που ειχα προσθεσει αερα..+ ότι ειχα πατημενο καρφι συνεχιζω στο σημερα κ όπως ειπα ξεζανταρουμε τα αλλα 3 ελαστικα ενας λογος που το καναμε αυτό είναι ότι πριν μερικες ημερες ειχε παει ένα Χ1 μοντελο του 2012 οπου ειχε ακριβως το ιδιο προβλημα με τα ελαστικα τα οποια όμως ηταν φαγωμενα από την εσωτερικη μερια του τροχου φορουσε τα Pirelli (μαμά από την αγορα του Χ1 τα ειχε) + ότι από μεσα ηταν σπασμενα όπως την φωτο αλλα όχι τοσο πολύ τελικα ειχε προβλημα ευθυγραμμισης εξ αρχης από το εργοστασιο οπου πηγε στην αντιπροσωπεια (ελληνας που ζει στην ρουμανια εξου κ μαθαμε τι εγινε μια που τον πηρε τηλ επιτοπου για να δουμε τι εκανε) κ του τα αλλαξαν όλα τα λαστιχα όπως ότι του κανανε εκ νεου ευθυγραμμιση.. οποτε ειπαμε μπας κ εχει το ιδιο προβλημα το δικο μου..ελα όμως που εγω εχω το Χ1 4 χρονια κ ποτε δεν μου ειχε βγαλει τετοιο θεμα με τα Pirelli αλλα κ με τα goodyear που εχω για χιονολαστιχα..συνεχιζουμε λοιπον το ξεζανταρισμα κ βγαζουμε τα υπολοιπα ελαστικα ..στο ένα από τα μπροστινα ελαστικα βλεπουμε το ιδιο προβλημα..

Οπου ποτε δεν μου είχε δείξει οτι εχει πρόβλημα κτλ συνολο 2 στα 4 (το ενα απο τα 4 εχει αλαχθει οπως ειπα νωριτερ ηδη)
Εγω αρχιζω τα καντιλια μια που κυκλοφορω παρα πολύ με το αμαξι με την οικογενεια + ότι παω πολλες φορες κ με ταχυτητες 180+ όταν ειμαι μονος κ βλεποντας την εικονα των ελαστικων αρχιζω να φορτωνω η επομενη κινηση ηταν να ξεζανταρουμε τα χιονολαστιχα μια που τα φυλασω στον ιδιο ώστε να βγαλουμε μια γρηγορη κ προχειρη γνωμη εάν φταιει το αμαξι ή το λαστιχο, τα χειμερινα παρολο που τα εχω 4 χρονια ηταν τελεια διχως κανενα ιχνος φαγωματος ή κατι άλλο κ από μεσα κ από εξω, τελικα φοραω τα χιονολαστιχα μια που δεν ειχε κατι σε καλοκαιρινο ακομα κ μεταχειρισμενο κ ολο το σετ εφυγε για τα κεντρικα της continental ..
Αναμενοντας την απαντηση από την εταιρεια θα ηθελα να μου πειτε εναλλακτικες ελστικων παντα runflat που θα μπορουσα να βαλω με τα continental ειμαι πολύ ευχαριστιμενος αλλα για να δωσω ξανα λεφτα δεν ξερω...ισως μονο αν μου αλλαζαν ολο το σετ δωρεαν θα τα φορουσα παλι κ αυτό με επιφυλαξη. Η αποζημιωση που θα παρω ομως εάν παρω αν κ από ότι όλα δειχνουν είναι αστοχια των ελαστικων θα είναι το ποσοστο του προφιλ που εχει μεινει αφαγωτο δηλ ασχετα με το εάν εγω γυρνουσα με ελαστικα σπασμενα από μεσα κ μπορει ή όχι να κινδυνευα αυτοι θα δουν το ποσοστο εχει μεινει αφαγωτο απο το προφιλ πχ εχει μεινει 30% επι του συνολικου προφιλ ε θα μου κανουν εκπτωση σε νεα ελαστικα 30 % , παρολα ταυτα ο λαστιχας μου επειδη τον ξερω καλα μου ειπε να περιμενω να βγαλουν το πορισμα κ υστερα να δουμε τι θα κανουμε , αλλα εγω θα ηθελα κ μια γνωμη για νεα ελαστικα...