Καλησπέρα σε όλους και χαίρομαι που σας ανακάλυψα!
Πριν από 1.5 μήνα αγόρασα ένα 116i '08 Ε81 (3θυρο)
Πριν από 2 εβδομάδες ξεκίνησε να μου κάνει ένα περίεργο ρετάρισμα στο ρελαντί μόνο κατά την 1η εκκίνηση (όταν δηλαδή είναι κρύο).
Περιγραφή προβλήματος: Όταν το βάζω μπροστά κρύο, έχει κανονικό ρελαντί για 20-30 δευτερόλεπτα (1000 περίπου στροφές) και μετά οι στροφές πέφτουν γύρω στις 700 ξεκινάει να τις ανεβοκατεβάζει (600-900) και να τρέμει.
ΔΕΝ σβήνει το αυτοκίνητο, απλά ανεβοκατεβάζει στροφές μέχρι να ζεσταθεί.
Μόλις ξεκινήσω και το αυτοκίνητο ανεβάσει θερμοκρασία, το ρελαντί επανέρχεται και όλα λειτουργούν κανονικά!
Επιπλέον, δεν έχω προσέξει τίποτα περίεργο στο γκάζι του, φαίνεται σαν να μην έχει κανένα πρόβλημα.
Εδώ ξεκινάει η περιπέτειά μου. Πήγα στη BMW και το κούμπωσε στο διαγνωστικό. Το αποτέλεσμα ήταν μπεκ ψεκασμού. Μου είπαν ότι τα συγκεκριμένα δεν καθαρίζονται και δεν αλλάζονται ένα-ένα, παρά μόνο πακέτο όλα μαζί.
Η μόνη λύση σύμφωνα με αυτούς είναι η φιλική τιμή των €1.600 για την αλλαγή.
Τους ανέφερα πώς είναι δυνατόν από τη μία στιγμή στην άλλη να βγάλουν πρόβλημα και τα 4 μπεκ και μου είπαν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο το βγάζει συνέχεια.
Έπειτα, τους ρώτησα για ποιο λόγο δεν μου παρουσιάζει το πρόβλημα συνέχεια και το παρουσιάζει μόνο όταν είναι κρύο.
Μου απάντησαν ότι είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο και σε κάποια φάση θα ξεκινήσει να το κάνει συνέχεια, θα ανάψει λαμπάκι μηχανής ώσπου θα μείνω(!)
Πιθανά προβλήματα από άλλους μηχανικούς:
1) Κακή βενζίνη
Το απέκλεισα....Έκαψα την πιθανή κακή βενζίνη που είχα μέσα, έβαλα V-POWER, έριξα και καθαριστικό συστήματος ψεκασμού TUNAP Microflex 979 Injector Direct Cleaner, πήγα ταξίδι και δεν...
2) Αισθητήρας MAP
3) Αντλία βενζίνης
4) Αισθητήρας λ
Τα 2-3-4 δεν τα έχω τεστάρει ακόμα αλλά ήθελα την άποψη πριν δώσω 1 ευρω επιπλέον.
Τώρα για ποιο λόγο στις 2 αντιπροσωπείες που πήγα μου ανέφεραν μόνο μπεκ; Να μαντέψω ή μήπως οι άνθρωποι μου λένε αλήθεια και δεν υπάρχει άλλη λύση;
Σας παραθέτω το διαγνωστικό της BMW, το οποίο μαζί με το error των μπεκ, βγάζει άλλα χίλια-δυο, μήπως μπορέσετε να καταλάβετε κάτι παραπάνω από εμένα.
Diagnostics
Επίσης, σας παραθέτω δύο βιντεάκια με το πρόβλημα μου.
Και στα 2 βίντεο, το αυτοκίνητο είναι κρύο και δεν δίνω καθόλου γκάζι.
Vid 1
Vid 2
Τα links public shares είναι από Google Drive.
ΥΓ. Προχθές (μία μέρα
πρινβάλω το καθαριστικό στη βενζίνη), το έβαλα μπροστά και όταν άρχισε να ρετάρει, άναψε για 30 δευτερόλεπτα κίτρινο λαμπάκι μηχανής. Μόλις ξεκίνησα έσβησε και δεν έχει ξανά ανάψει.
ΥΓ3. Πρόσεξα ότι κανένα άλλο ποστ από το forum δεν έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με μένα. Σε όλους το πρόβλημα παραμένει και όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει, αυτός είναι και ο λόγος που δημιούργησα νέο thread. Εάν μου διέφυγε κάτι, ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη.
ΥΓ2. Τέλος, χίλια συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο, ειδικά για 1ο ποστ, απλώς ήθελα να περιγράψω το πρόβλημα όσο πιο αναλυτικά μπορώ για να μη δημιουργήσω μπέρδεμα και σύγχυση.