Σήμερα, κι ενώ εξακολουθεί αυτός ο απίστευτος καιρός, ασχολήθηκα λιγάκι με την πολλαπλή εισαγωγής. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να καθαρίσω την πεταλούδα και τη βαλβίδα του ρελαντί από τις κάπνες και να δω σε τι κατάσταση είναι η βαλβίδα DISA και ο κυκλωνικός διαχωριστής λαδιού/αναθυμιάσεων.
Όπως είχε πει πάρα πολύ εύστοχα ο Στράτος σε άλλο thread, υπάρχει μόνο μια λέξη: tragic!
Η πεταλούδα γκαζιού από την πλευρά του φίλτρου έχει καλώς, από την πλευρά της πολλαπλής έχω κάνει τα κουμάντα μου για να ψίνω καυτερές πιπεριές τον χειμώνα... για τόση μαυρίλα σας μιλάω. Στην ίδια κατάσταση και η βαλβίδα του ρελαντί. Φανταστείτε τώρα να είχα βάλει και κάποιο φίλτρο τύπου γάζας στον μετρητή αέρα. Ορυχείο άνθρακα θα ήταν το μοτεράκι μου.
Στη φωτό που ακολουθεί βλέπετε την πεταλούδα μισάνοικτη με το καθαρό-εμπρός μέρος προς τα αριστερά. Η ανθρακιά δεν ξεχωρίζει τόσο καλά όσο στη βαλβίδα ρελαντί λόγω του φλας.

Uploaded with
ImageShack.us[/IMG]
και η βαλβίδα..
[ΙΜΓ]

Uploaded with
ImageShack.us[/IMG]
H πολλαπλή εισαγωγής θέλει ένα πολύ καλό καθάρισμα μέσα κι έξω και τυχαία έπεσε η ματιά μου στον κωδικό ανταλλακτικού και το logo του κατασκευαστή της! Δεν είναι άλλος από την Knecht (μέλος του ομήλου της MAHLE πλέον). Αυτή η off-topic παρατήρηση για τον φίλο μας nfot και την εκτεταμένη έρευνα περί φίλτρων λαδιού.

Uploaded with
ImageShack.us[/IMG]
Τα πράγματα είναι φρικτά στην βαλβίδα/κυκλωνικό διαχωριστή των αναθυμιάσεων. Εκεί, η συνήπαρξη της γλυκερίνης από το αντιψυκτικό μαζί με τους ατμούς των συνθετικών λαδίων έδωσαν μια σαπουνάδα που καθαρίζει μόνο με αμμοβολή. Η γλίτζα -πέρα από την καφέ σαπουνάδα- που κολλάει επάνω στα πλαστικά δεν καθαρίζει ούτε με βενζίνη. Έπρεπε να πάρω ένα ψιλό ίσιο κατσαβιδάκι και να ξύνω χιλιοστό-χιλιοστό την έσω πλευρά του εξαρτήματος. Ευτυχώς η μεμβράνη υποπίεσης είναι καλή και ελαστική. Ελαστικές δεν ήταν όμως οι φλάντζες της πολλαπλής εισαγωγής οι οποίες βγήκαν με πολύ ζώρι. Και οι ********** μου είχαν πει ότι μαζί με την φλάντζα κεφαλής μου αλλάξαν και τις υπόλοιπες. Μύθος!!!!

Uploaded with
ImageShack.us[/IMG]

Uploaded with
ImageShack.us[/IMG]

Uploaded with
ImageShack.us[/IMG]
Τώρα το μόνο που μου μένει είναι να βγάλω τα λάδια από το κάρτερ, να φυσίξω όλους τους αυλούς και τρύπες με αέρα και να περιμένω την άφηξη της νέας κυλινδροκεφαλής για την αντίστροφη ροή της εργασίας μου. Αντε, να το κλείνουμε σιγά σιγά!!!
Γιάννης-sv2gww.